Curcussen

Bij Mono Art Supplies vind je alles voor het maken van een meesterwerk. Van de materialen tot de kennis en de expertise om aan de slag te gaan. Wil jij jouw artistieke vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Vind hieronder de cursus die bij je past. 

Begin je net en wil je advies? Bel gerust, dan denken wij met je mee!

Tekenen Peter ten Lohuis

Tekenles in Amersfoort

Op een eenvoudige manier leren tekenen? Tekenen leren hoeft niet moeilijk te zijn. In deze tekenlessen, in Apeldoorn of Amersfoort, leer je met een snelle methode op papier te zetten wat je ziet. Tekenen is vooral kijken. Mensen en voorwerpen bekijken zoals je al lang niet meer gedaan hebt. En dat ook nog vastleggen met potlood op papier. Daar draait het allemaal om in deze tekenles.


Bij deze tekencursus, gebaseerd op de principes van Leonardo da Vinci, leer je kijken naar voorwerpen, mensen en jezelf. Met verschillende technieken zoals tekenen met potlood, krijt en pastel, kun je in korte tijd op papier zetten wat je ziet. Je zult versteld staan van je eigen tekenvaardigheden, zelfs als je denkt niet te kunnen tekenen.

Cursisten zijn verrast door de snelle methode en de tekeningen die zij kunnen maken. Ze zijn op een andere manier gaan kijken en hebben hun creativiteit herontdekt. Dit doen we door anders te leren denken, als je aan het tekenen bent. Eigenschappen als taal en logisch denken zetten we op een lager pitje. Creativiteit en gevoel krijgen dan meer de overhand, we maken je weer even kind. Een aanrader voor wie denkt vast te zitten in denkpatronen en die oplossingen vanuit een andere hoek wil benaderen. Deze lessen zijn dan ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld ondernemers, mensen die werkzaam zijn in marketing en communicatie, maar natuurlijk ook voor mensen die gewoon weer kind en kunstenaar willen zijn.

Kijk op de Instagram pagina @petertekent, wat er zoal gemaakt wordt.

Waar en wanneer:
donderdagavond 20.00 tot 22.00 uur (wachtlijst)
vrijdagmiddag 13.00 tot 15.00 en 15.00-17.00 uur

Atelier Haike Bes

Mijn naam is Haike Bes.

Ik ben geboren in 1984 in Amsterdam (Nederland).

Tekenen is mijn passie. Ik ontdekte het als kind, in navolging van mijn vader Hessel die schilder is. Oefening baart kunst en zo heb ik jaren gewerkt en gewerkt. Dit resulteerde in mijn afstuderen als interieurontwerper. Tijdens het maken van een schilderij voor school realiseerde ik me: dit is precies wat ik wil doen.

Het moment, mensen en emoties zijn mijn inspiratie.
Elk jaar werk ik aan een nieuwe collectie met een nieuw onderwerp, waarbij ik gebruik maak van verschillende materialen en technieken.

Haike geeft bij ons voornamelijk privé lessen. Wil je contact met haar, meestal is ze bij ons in de winkel anders kun je haar mailen: [email protected]

Anna Seehausen Schilderatelier

Schilderatelier met begeleiding

Technieken: aquarel, acryl, water verdunbare olieverf
In een kleinschalig atelier (4-8 deelnemers) wordt de ruimte geboden om onder deskundige begeleiding te werken aan je eigen schilderproject/thema.
Je hebt al basiskennis van teken en/of schildertechnieken en wilt je graag door middel van feedback en specifieke opdrachten verder ontwikkelen in je beeldend werk.
Je zoekt een plek waar je kunt werken, elkaar in een klein groepje kunt stimuleren en met elkaar in gesprek kunt gaan over kunst en wat nog meer op tafel komt…
Doel van de cursus
Er zijn 2 doelen: ontwikkeling en ontspanning. Deelnemers ontwikkelen zich door met behulp van feedback en het uitvoeren van allerlei kleine opdrachtjes letterlijk en figuurlijk anders naar hun werk te leren kijken. Het draait om het aanboren en voeden van eigen creatieve bronnen.
Ontspanning vind plaats doordat het atelier een plek is om de dagelijkse sleur achter je te laten en de rust te vinden om op jouw manier bezig te zijn met tekenen en schilderen. Een goede manier om tot jezelf te komen.
Werkvorm: Gemeenschappelijke start van het atelier met koffie/thee en geregeld een ‘opwarmertje’ in de vorm van een korte opdracht. Daarna werkt iedereen aan zijn eigen project. Gezamenlijke projecten/thema’s zijn mogelijk indien gewenst.
Doelgroep: Mensen die enige ervaring hebben op het gebied van schilderen (technieken zie boven) en begeleiding zoeken bij het uitvoeren van creatieve ideeën, of juist de inspiratie willen vinden tot nieuwe ideeën. Mensen die op zoek zijn naar de rust en inspiratie van een gemeenschappelijk atelier.

Tijdstip: donderdagochtend: 9.30-12.00 uur

Prijs: €120 voor 7 lessen die plaatsvinden om de week.

Materialen Zelf mee nemen of ter plekke kopen in de winkel. MONO Art Supplies zorgt voor ezels en tafels.

Informatie en aanmelding
Mail: [email protected]
Tel: 06-53519546

Tekencurcus ‘Architectural Sketching’ & Workshop Schetsen met Cees Sketches

In 2018 is het allemaal begonnen. Onze achtertuin was aan vernieuwing toe. Even een snel schetsje van onze wensen gemaakt voor ons gezin en voor Marnix, onze ‘vaste’ huisklusser. De enthousiaste reacties waren heerlijk om te ontvangen; ikzelf voelde mij tijdens het schetsen als een vis in het water. Het illustreren begon meer en meer te kriebelen.

Na de eerste schetsen op Instagram te posten, kwamen de reacties in een stroomversnelling. De stijl van tekenen van alledaagse, herkenbare stadsobjecten zoals huizen, gebouwen en tuinen raakt blijkbaar mensen. De vraag naar mijn schetswerk groeide en groeide….. inmiddels is het illustreren iets waar ik dagelijks mee bezig ben en met volle teugen van geniet. Geniet je mee?

Cees komt bij ons prachtige cursussen geven, wil je meer informatie daarover kijk dan even bij Cees op zijn website of loop de winkel in en dan vertellen we jouw daar alles over!

Schilderlessen door Anthony Vauléon

De lessen worden gegeven door Anthony Vauléon, een zeer sociale, 51-jarige beeldend kunstenaar uit Frankrijk, die al ruim 25 jaar in Nederland woont en ervaring heeft met het geven van schilder- en tekenlessen. Anthony houdt van allerlei stijlen, maar zelf tekent en schildert hij het liefst realistisch. Als kind hebben zijn ouders hem al op 4-jarige leeftijd op een bekende tekenschool in Frankrijk ingeschreven, op aanraden van de kleuterjuf, die al zag dat Anthony talent had. Vanaf toen heeft hij zich op deze tekenschool kunnen blijven ontwikkelen en heeft hij zich veel technieken eigen gemaakt. Eenmaal in Nederland bleef Anthony in ontwikkeling en probeerde verschillende technieken en materialen uit, die hij weer kon gebruiken voor zijn werk. Als kunstenaar blijft hij nieuwe dingen proberen en ontdekken. Daarnaast is het zijn passie om zijn kennis over schilderen en tekenen over te brengen op anderen en doet dat op een ontspannen manier in een zeer prettige ambiance.
In deze lessen leer je (realistisch) tekenen en/of schilderen. Je leert goed kijken en vertalen naar papier of canvas via verschillende vaardigheden en technieken, zoals bijvoorbeeld perspectief en licht/schaduw, anatomie etc. Er zal met verschillende materialen gewerkt worden, die je leert ontdekken en gebruiken. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en wordt er in de groep, ieder op zijn/haar eigen niveau gewerkt, waarbij er zowel in de groep als individueel tips gegeven worden. Je kunt aan de slag gaan met zelf bedachte werken, maar ook Anthony kan een opdracht aanreiken, als je even geen inspiratie hebt. De sfeer is prettig en gezellig en iedereen maakt stappen op zijn niveau. Er is altijd ruimte voor het stellen van vragen en er kan ook van elkaar geleerd worden.


Schilderlessen door Sjoerd Groneschild

In een blok van vier lessen van twee uur ga je werken aan een schilderij, wat je laat ontspringen vanuit je fantasie en na ontwerpen
in potlood op canvas met verf gaat uitwerken. Je
leert hierbij over kleur en compositie en het gebruiken van referentiemateriaal om tot een werk te komen wat je eigen fantasiewereld in beeld brengt.
Zowel beginnend als gevorderd is welkom; er
is lekker de ruimte voor individuele begeleiding en om van elkaar te leren. Je kunt zelf bepalen met wat voor materiaal je werkt,
al wordt het aanbevolen
het schetsen gewoon met potlood te doen. Materiaal dien je wel zelf mee te nemen, maar is ook te koop op locatie.
Informatie en aanmelding via:
Mail: [email protected]
Tel: 0636148834

MONO ART SUPPLIES AMERSFOORT

OPENINGSTIJDEN
DI – VR 9:00 – 17:30
ZA 9:00 – 17:00


NIJVERHEIDSWEG NOORD 90
3812 PN AMERSFOORT


TEL 033-4632502

Verf, inkt, papier, klei, pigment, penselen, potloden, spuitbussen, schildersdoeken en -ezels: Alles wat met kunst te maken heeft vind je bij MONO Art Supplies.

Of je nu een professionele kunstenaar bent of juist een debutant in de creatieve wereld. MONO Art Supplies heeft de materialen in huis om van je volgende project een meesterwerk te maken!